top of page

דף פרויקט - מסמך סביבתי

בפרויקט זה, פנה אלינו לקוח המצוי בתהליך רישוי עסקים ונדרש להצגת מסמך סביבתי.

ברשות הלקוח, העוסק בהרכבת מוצרים, ישנן מכונות לעיבוד חומרי גלם מוצקים. פרט לפסולות פחת, עיסוקו כמעט ואינו מייצר מטרדים סביבתיים.


לכל עסק באשר הוא, ישנה טביעת רגל אקולוגית. למרות שהרשויות בישראל אינן דורשות לחשב ולכמת את המדרך הסביבתי ,בית העסק ביקש למפות את השפעתו על הסביבה למקרה שיידרש לעשות כן בעתיד.


במהלך הסקר שביצענו עבור הלקוח, ביקרנו בבית העסק, ראיינו את בעל העסק, ערכנו סיור ומיפינו את כלל החומרים הנכנסים, את התוצרים, את הפסולות השונות, את צריכת האנרגיה והמים, ואת הרעשים הנפלטים לסביבה. המסמך מתאר את המתקנים ומקורות הזיהום הפוטנציאלים (חומרים שבשימוש, כולל ריכוזים ופליטות צפויות), לרבות פסולת, שפכים, זיהום אוויר, חומרים מסוכנים, מפגעי רעש, קרינה ועוד.


התסקיר כולל חמישה פרקים:

  1. תיאור הסביבה טרם ביצוע התוכנית המוצעת, וזאת על מנת ליצור בסיס השוואתי למצב הסביבה.

  2. פירוט הסיבות לבחירת המיקום לביצוע התוכנית המוצעת, והצבעה על היתרונות אל מול מיקומים חלופיים.

  3. תיאור ופירוט הפעילות העתידה מביצוע התוכנית המוצעת.

  4. פירוט הערכות ההשפעה על הסביבה מהוצאה לפועל של התוכנית המוצעת. בנוסף, מפורטים האמצעים הנדרשים על מנת למזער את ההשפעה השלילית על הסביבה.

  5. סיכום ממצאים והמלצות לגבי התוכנית המוצעת.


המסמך מגובה באישורים, תרשימים, מאזני חומרים ועוד, שמטרתם הינה להוכיח כי העסק פועל על מנת לצמצם נזקים סביבתיים הנגרמים מתוקף פעולתו.

מטרת המסמך כאמור, הינה להציג את ההיבטים הסביבתיים הכרוכים בתפעול העסק ולהוכיח כי הם עומדים בדרישות החוק.


במקרה זה, מאחר ובית העסק אינו נדרש בהיתרים סביבתיים, העבודה התבצעה מול הלקוח בלבד (בניגוד לפרויקטים אחרים שדורשים מעורבות של גורמים נוספים כגון משרד הגנ"ס, פיקוד העורף, רשות כיבוי והצלה וכיו"ב).


bottom of page