top of page
WhatsApp Image 2025-05-30 at 19.11.20 (4).jpeg

היתר תו ירוק

חברת סוטוק מתמחה בליווי חברות ועסקים עד לקבלת היתר תו ירוק מטעם מכון התקנים על ידי הכנת תיקי מוצר וביצוע הערכות מחזורי חיים (LCA) למוצרים ושירותים ידידותיים לסביבה.

בשנת 2005 הושק לראשונה תקן ישראלי 5281 לבנייה ירוקה. מאז עבר התקן מספר עדכונים ובמקביל השתנתה התייחסות הממשל לתקן; בעוד שבמקור התקן הוגדר כוולנטרי והיה זמין רק לחברות שבחרו ליישם תהליכים ירוקים, במרץ 2022 התקבלה החלטה להפוך את התקן לחובה. שינוי זה נעשה בשתי פעימות, כאשר החל ממרץ 2023 התקן הפך למחייב את כלל יזמי הבנייה בישראל.

מטרתו של תקן 5281 הינה לצמצם פגיעות במערכות סביבתיות ואקולוגיות, כולל אוויר, מים וקרקע, לשפר את הדירוג האנרגטי, ליישם תהליכי סילוק פסולת בני קיימא ולפעול לרווחת התושבים במרחב העירוני. פעילות זו נעשית על ידי שימוש בתהליכים וחומרים המוגדרים כ"ירוקים", אשר מזכים את היזמים בנקודות. הניקוד המינימלי להגדרה של "בניין ירוק" הוא 55 נקודות וככל שהמבנה זוכה ליותר נקודות כך הוא מקבל כוכבים בטווח של כוכב אחד ועד לחמישה כוכבים (הצטיינות), על פי הדירוג הבא:

מספר כוכבים

1

2

3

4

5

מספר נקודות

55 נקודות

65 נקודות

75 נקודות

85 נקודות

95 נקודות

WhatsApp Image 2025-05-30 at 19.11.20 (3).jpeg
WhatsApp Image 2025-05-30 at 19.11.20 (2).jpeg
WhatsApp Image 2025-05-30 at 19.11.20.jpeg

היתרון לחברות המספקות מוצרים ושירותים בעלי היתר תו ירוק, אם כן, ברור, שכן יזמים המעוניינים להשיג נקודות רבות וכוכבים רבים ככל האפשר עבור המבנים שלהם יעדיפו לעבוד מראש עם ספקי מוצר או שירות ירוק.

פרט להיותו דרך לצבירת ניקוד לבנייה ירוקה, לתו הירוק יתרונות רבים נוספים וביניהם:

  • התו מהווה אישור לכך שהמוצר ידידותי לסביבה.

  • ההיתר גם מראה כי בנוסף להיות המוצר סביבתי, תכונה זו אינה משפיעה על איכותו או על בטיחותו.

  • תכנון מוצר או שירות ירוק מאפשר חשיבה על כלכלה מעגלית, התייעלות בצריכת משאבים ומזעור נזקים לסביבה בכל אחד משלבי מחזור החיים של השירות או המוצר.

  • התו הירוק מקל על לקוחות וצרכנים לזהות את המוצר או את השירות ולהשוותו למוצרים או שירותים אחרים, שאינם נושאים בתו.

 

כיצד מתבצע תהליך ההסמכה?

התהליך, כמו כל תהליך אחר, מתחיל בשיחה עם יועצי חברת סוטוק. היועצים לומדים את המוצר או את השירות, את חומרי הגלם, את תהליכי הייצור ואת מאפייני הספקים השונים. כלל המידע הנאסף על ידי היועצים מתכנס להערכת מחזור החיים (LCA) של המוצר והכנת תיק מוצר.

בשלב זה מתבקש הלקוח לפנות למכון התקנים ולהגיש טופס בקשה. מכון התקנים מעביר ללקוח הצעת מחיר ולאחר אישור ההצעה מתחיל תהליך ההסמכה.

נציג מכון התקנים עובר על תיק המוצר/ השירות ומבצע מבדק באתר הייצור. במידת הצורך עובר תיק המוצר עדכון, על פי הנחיית נציג מכון התקנים, ולאחר אישורו לתיק מתקבל אישור היתר תו ירוק, אותו יש לתחזק באמצעות מבדקים חוזרים מדי שנה.

לפרטים נוספים אנא צרו קשר.

bottom of page