
סקרי סיכונים
לחברת סוטוק ידע וניסיון רב בליווי להכנת סקרי סיכונים בהתאם למתודולוגיית
ה- IRBCA (Israeli Risk-Based Corrective Action).
מה עושים כאשר מתגלה זיהום באתר אך השיקום המתוכנן נדמה כיקר מאוד?
האם יש אפשרות לנסות ולצמצם את ההוצאה הזו?
בכדי לנסות ולענות על שאלות אלה, ניתן להכין סקר סיכונים, בהתאם למתודולוגיית ה- IRBCA. מתודולוגיה זו אומצה על ידי המשרד להגנת הסביבה בישראל והיא משמשת רגולטורים ויועצים בכל רחבי העולם.

.jpeg)

מקובל לחלק את סקרי הסיכונים לשני סוגים עיקריים:
-
סקר סיכונים איכותי (qualitative) – הערכה סובייקטיבית של הסיכונים, בהתבסס על מידע קודם. הגישה מתמקדת בהבנה של פוטנציאל האימפקט ומידת ההיתכנות של הסיכונים. השיטה כוללת שיקול דעת מקצועי, ניסיון ואנליזה כמותית המאפשרת לקטלג את הסיכונים בהתאם למידת החומרה או לעדיפות שלהם. סקרי הסיכונים האיכותיים יעילים במיוחד כאשר המידע הקיים הינו מוגבל או כאשר קיימת אי בהירות בנוגע לסיכון מסוים.
-
סקר סיכונים כמותי (quantitative) – אנליזה מפורטת של הסיכונים באמצעות נתונים מספריים. גישה זו מכוונת לכימות האימפקט הפוטנציאלי ומידת ההיתכנות של סיכונים בהתבסס על אנליזה סטטיסטית ומודלים מתמטיים. על ידי שימוש .בערכים והסתברויות לגורמי סיכון שונים, ניתן להעריך את הסיכונים הקיימים.
מתודולוגיית ה- IRBCA מתייחסת לשני סוגים אלו של סקרי סיכונים וכוללת שתי משפחות של סקרים:
-
סקר סיכונים לבריאות האדם (Human Health Risk Assessment, HHRA) – סקר אשר בוחן כיצד הסיכונים השונים עלולים להשפיע על בני האדם השוהים באתר לפרקי זמן משתנים. הסקר לוקח בחשבון מסלולי חשיפה שונים לזיהומים ולחומרים מסוכנים ומעריך את הסיכון הקיים בכל אחד ממסלולי החשיפה שאותרו.
-
סקר סיכונים אקולוגי (Ecological Risk Assessment, ERA) – סקר אשר בוחן כיצד הסיכונים השונים עלולים להשפיע על המערכת האקולוגית באתר, ובפרט על בעלי חיים וצמחים באזור.
סקר הסיכונים נעזר בכל המידע אשר נאסף על האתר – סקר היסטורי, סקר גז קרקע, סקר קרקע, פעולות שיקום ועוד – לצורך ניתוח מפורט של הממצאים ומתן המלצות להמשך, תוך ביצוע ניתוחים סטטיסטיים שונים.
לפרטים נוספים, הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר ונחזור אליכם בהקדם.